Zwaar materiaal aan het werk op locatie Rijswijk

Wellicht weet u dat op de B.B. locatie in Rijswijk ook een aantal zeer unieke Duitse bunkers uit de periode '40-'45 staan.
De Rijswijkse vrijwilligers werken hard ook ook dit stuk historie te behouden en te onderhouden. Een van de Duitse manschappenbunkers (type Küver413a) zijn zij aan het restaureren. Lange tijd stonden er dikke bomen die tegen de bunkermuren waren aan gegroeid. 

De Bomen waren al een paar jaar geleden omgehaald maar de dikke stronken waren diep geworteld en nog niet verwijderd. Met beperkte middelen en mankracht leek het onmogelijk deze ontsierende houten stompen uit de aarde te halen. Afgelopen week heeft een van onze vrijwilligsters contact gelegd met de firma AH Vrij, 'groen grond en infra aanleg en onderhoud' uit Rijswijk. Een brutaal mens heeft de halve wereld moet zij gedacht hebben toen zij vroeg of de firma Vrij niet even wat kon regelen. 'Natuurlijk komen wij jullie wel even helpen' was het antwoord. En op donderdag 7 februari trok er een kleine colonne met zware machines het Rijswijkse terrein op. Een grote klus waar maanden tegenop werd gekeken, was opeens een fluitje van een cent. Met deze machines en het vakmanschap van de mannen van firma AH Vrij was het zo gepiept. 

Zo zie je maar, goed gereedschap is het halve (in dit geval zelfs het hele) werk. Wij zijn dankbaar dat AH Vrij ons non-profit deze helpende handen aanbood.