Zendamateurs en rondleiding in de voormalige BB-bunker Grou

Op zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 herdenken we vanuit de Bunker in Grou de oprichting van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) in 1949. De NAVO, ook bekend als NATO in het Engels en OTAN in het Frans, speelt een cruciale rol in internationale veiligheidssamenwerking.

Belangrijke afspraken in dit NAVO-verdrag betreffen wederzijdse verdediging en samenwerking tussen de legers van de aangesloten landen, aanvankelijk ook als krachtenbundeling tegen samenwerkende communistische landen binnen de invloedssfeer van de Sovjet-Unie, ook bekend als het Oostblok. Het NAVO-hoofdkwartier is gevestigd in het Brusselse stadsdeel Haren.

Naast rondleidingen voor bezoekers door het museum, zijn enkele radiozendamateurs bezig met het tot stand brengen van wereldwijde verbindingen met andere radiozendamateurs en speciale NAVO-herdenkingsstations. Het radiostation vanuit de bunker heeft een speciale roepnaam die door de overheid is goedgekeurd voor deze gelegenheid: PG75NAVO. Hiermee zijn we herkenbaar als een speciaal gelegenheidsradiostation uit Nederland.

Tijdens de rondleidingen zullen ervaren gidsen extra aandacht besteden aan de telefooncentrales die nog aanwezig zijn in de bunker uit de tijd van de Koude Oorlog.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op 20 en 21 april van 11:00 tot 16:00 uur.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op:

Entree:

  • Volwassenen (13 jaar en ouder): € 6,00
  • Kinderen (5 t/m 12 jaar): € 2,50

Locatie: Voormalige BB-bunker Burstumerdyk 1 9001 ZC Grou