Waterput uit Tweede Wereldoorlog leeggepompt

Rijswijk, 

wie de locatie van het Museum Bescherming Bevolking in Rijswijk wel eens heeft bezocht weet dat er ook verschillende Duitse bunkers uit de tweede wereldoorlog liggen. Achter de voormalige Duitse commandopost ligt een diepe waterput. Hierin werd vroeger het grondwater gepompt en de toiletten in de commandopost kwamen er op uit. 

Om weer een goed werkende pompinstallatie te kunnen plaatsen was het noodzakelijk dat de put helemaal leeg kwam. Maar hoe pomp je met primitieve middelen nou een put van 8 meter diep snel leeg? Door dit aan de professional over te laten natuurlijk! Na contact met de firma Zegwaard kwam deze hulp snel op gang. 

Zegwaard draagt dit bijzondere erfgoed ook een warm hart toe en bood aan om de put even voor ons leeg te zuigen. Geheel kosteloos, hoe mooi is dat! Het water en eventuele slib werd op het terrein gestort. Dat wilde wij natuurlijk graag want wie weet vonden wij daarin nog wel overblijfselen, munten, insignes, etc. Helaas was het echt alleen maar grondwater en een half emmertje zand. In ieder geval een mooie schone put met een goed werkende waterpomp als resultaat. De crew van de locatie in Rijswijk is de firma Zegwaard dankbaar voor hun hulp en ondersteuning bij deze klus. 

Nog geen afbeelding.