Staatssecretarissen in Rijswijkse bunker

Prinsjesdag 2020 is in vele opzichten een bijzondere Prinsjesdag geworden. Vanwege de Corona beperkingen konden veel bewindslieden en hoogwaardigheidsbekleders niet live bij de troonrede aanwezig zijn. 

Stientje van Veldhoven die als staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat ook de portefeuille Nucleaire Veiligheid heeft, besloot om samen met 6 van haar collega's de troonrede te komen bekijken in de Rijswijkse nucleaire bunker. Wat eens de commandopost van de B.B. was vormde nu het veilig onderkomen voor de zeven staatssecretarissen. Door het team van het Museum Bescherming Bevolking is hard gewerkt dit te realiseren. De bewindslieden werden ontvangen met koffie en een lekkere lunch, daarna was het tijd voor de troonrede en zij sloten het bezoek af met een rondleiding door de bunkers en over het voormalige opleiding en trainingscomplex van de Bescherming Bevolking. 

De vrijwilligers werden door de staatssecretarissen gecomplimenteerd voor hun gastvrijheid, hun kennis van het erfgoed en de wijze waarop zij het erfgoed en de gaafheid van de  collectie. Het was voor alle partijen een leuke en gezellige middag.