Noodrantsoen "nosing and tasting"

In het Museum Bescherming Bevolking in Grou liggen diverse noodrantsoenen opgeslagen.
In het verleden werden deze als maaltijd genuttigd in de bunker.
De toenmalige beheerder de heer Bil maakte de blikjes in een grote ketel met water warm, en er kon na een klein halfuur worden gegeten.
Al langere tijd zijn een aantal vrijwilligers nieuwsgierig naar de staat van de inhoud.
Blikjes dateren vrijwel allemaal uit de jaren zeventig en tachtig.
Vandaag 27 november was het zover.
Door Johan Weidema, Douwe Boonstra en Roelof van Gelderen werd een blikje geopend.
Het was macaroni met vlees en saus.
Na het openen geroken en natuurlijk een beetje geproefd.
De reuk was prima, rook zelfs lekker, en met de smaak was ook niets mis mee.
Eerlijk is eerlijk de mannen hebben maar een beetje geprobeerd van de macaroni.
Maar gesteld kan worden dat inhoud nog prima eetbaar is voor de liefhebber.