'Als de bom viel' een nacht in de atoombunker in Rijswijk.

Begin januari werd Mark Traa, verslaggever bij Quest Braintainment, een avond en nacht opgesloten in de atoombunker in Rijswijk.
In deze Rijswijkse bunker zit de voormalige commandopost van de Bescherming Bevolking van de A-kring Zuid Holland. Een compleet en origineel ingerichte commandopost waar cruciale beslissingen genomen hadden moeten worden wanneer het tijdens de koude oorlog echt fout had gegaan.

Na goed overleg met de locatiemanager van Rijswijk over diverse veiligheidsmaatregelen was het dan eindelijk zo ver.
Bepakt met een slaapzak en kussen, wat toiletartikelen en een blocnote om zijn ervaringen en bevindingen op de kunnen schijven daalde de verslaggever de trap af en viel uiteindelijk rond 21:30 uur de deur van de bunker in het slot.
Mark kon feitelijk geen kant meer op en wilde graag zelf ervaren hoe het nu voelt om opgesloten te zitten in een bunker onder de grond waar je niet meer uit kan omdat denkbeeldig buiten de hel op aarde was losgebarsten.

Het leverde een bijzonder artikel op wat in de Quest van maart 2019 is gepubliceerd. Bij wijze van hoge uitzondering mogen wij hier het artikel aan de bezoekers van onze website publiceren.

Wilt u zelf eens sfeer komen proeven? Bezoek dan een van onze voormalige commandoposten.