Een kijkje achter de schermen

Vandaag was het weer een drukke dag op het BB complex in Rijswijk.

De aanwezige vrijwilligers hebben weer vele uren in de onderhoud van het complex gestoken, een heerlijke herfstdag is namelijk ideaal om de handen goed uit de mouwen te steken.

 Onderhoud aan het groen en het terrein, om er voor te zorgen dat het er netjes uit blijft zien. Een defect lichtarmatuur wat gemaakt moet worden. De restauratie van een oude stortbak voor de buitentoiletten uit de 60'er jaren, onze technieker Gerrit is er druk mee.

Ook zijn wij bezig met de restauratie van de windroos, bij een nucleaire neerslag was het belangrijk om de windsnelheid en windrichting goed in de gaten te houden. De commandopost had een eigen windroos om direct te kunnen reageren om veranderende omstandigheden. Simon is bezig met de mast voor de windroos. 

Maar ook het schoonhouden van de gebouwen en toiletten wordt door onze vrijwilligers secuur gedaan. Zodat voor de volgende bezoekers alles weer fris en schoon is.
En laten we vooral onze stille kracht in het archief niet vergeten. Meters aan documentatie worden geordend en geïnventariseerd. Kortom, er is vandaag weer een berg aan uren in het complex gestoken. Leuk om zo met elkaar samen te werken, daar krijg je energie van. 7 november zijn wij dit jaar voor het laatst open voor publiek, daarna alleen nog op afspraak voor groepen.