Commandopost Rijswijk verzorgd speciale rondleidingen voor visueel gehandicapten

Voor onze openstelling van 5 juli 2020 ontvingen wij een bijzonder verzoek. Een bezoekster met een visuele handicap wilde graag de commandopost en bunkers bezoeken en deed daarbij het verzoek of er ook voorwerpen gevoeld en betast mochten worden. Dat heeft ons aan het denken gezet, wij waren onder de indruk dat deze bezoekster ondanks haar handicap toch musea bezocht. Dit gaf ons motivatie en uiteindelijk besloten wij deze bezoekster een speciale rondleiding te bezorgen.

Een week later ontvingen wij een mooi compliment van de stichting 'Oren en Ogen tekort'; 

'Onlangs heeft een van onze kritische bezoekers een bezoek gebracht aan jullie commandopost in Rijswijk. Zij was erg te spreken over de mogelijkheden die ze kreeg als blind persoon om dingen aan te kunnen raken'

Tevens liet de bezoekster ook nog een mooie recensie achter.
Verheugd over dit compliment maar vooral ook over de positieve beleving van de bezoekster in kwestie hebben wij besloten onszelf aan te melden bij de stichting. Zodat mensen met een visuele beperking tijdens een bezoek aan ons museum voortaan altijd mogen verzoeken om voorwerpen aan te raken en te bevoelen. Wij zij blij dat wij ook voor hun een bijzondere beleving mogen en kunnen verzorgen.

Bekijk ons op het platform van Orenenogentekort en lees de recensie van de bezoekster hier:

https://www.orenenogentekort.nl/musea/museum-bescherming-bevolking-commandopost-rijswijk/

Nog geen afbeelding.

oren en ogen