Afscheid van twee oud gedienden

Op vrijdag 22 april 2022 namen wij in Rijswijk afscheid van twee oud gedienden, vrijwilligers van het eerste uur, Henk Sagius en Sjoerd Rekker.

Beide heren zijn in de beginperiode van het BB museum ingelijfd door Mark Witte. Toen heette het overigens nog Nationale Collectie Bescherming Bevolking. Hun inzet is de daarop volgende jaren erg breed geweest. Het was dan ook goed om deze twee heren een waardig en mooi afscheid te gunnen. Na toespraken van de directeur van het NVI en de locatiemanager van het BB museum in Rijswijk moesten Henk en Sjoerd gezamenlijk nog één opdracht vervullen alvorens zij echt met groot verlof mochten gaan. Zij onthulde het straatnaambord aan de rand van onze parkeerplaats. Vanaf dat moment heet dit plein het 'Mark en Petra Witteplein' vernoemd naar de grondleggers van het BB museum.  Ook werd er nog een bijzondere speld door Sjoerd overgedragen aan Riko van der Stap. Een speld met een bijzondere en emotionele betekenis. 

na deze officiële verrichtingen was er natuurlijk nog voldoende tijd voor gezelligheid, sterke verhalen en warme emoties. Wij danken via deze weg Henk en Sjoerd nogmaals voor al die jaren inzet en betrokkenheid.