rondleiding 06 en 07 januari 2024

Afbeelding1

Rondleiding met snert in de voormalige BB-bunker Grou

Kom en vergezel ons op onze speciale open dagen op 6 en 7 januari in de BB-Bunker bij Grou, waar de geschiedenis tot leven komt! Tijdens deze unieke gelegenheid kunt u niet alleen deelnemen aan een boeiende rondleiding over de Koude Oorlog, maar ook genieten van een heerlijke erwtensoep of een beker warme chocolademelk.

Onze deskundige gidsen staan klaar om u mee te nemen op een reis door de tijd, waarbij u meer te weten komt over de historische gebeurtenissen, politieke spanningen en de impact van de Koude Oorlog en de rol die de BB-Bunker speelde in deze periode van de wereldgeschiedenis en leer meer over en de verhalen achter deze tijd.

De BB-bunkers, oftewel Bescherming Bevolking-bunkers, werden tijdens de Koude Oorlog gebouwd in Nederland als coördinatiecentra voor de Bescherming Bevolking. Hier werden plannen gemaakt voor noodhulp, communicatie en coördinatie tussen de lokale autoriteiten en hulpdiensten in geval van een noodsituatie. De Bescherming Bevolking voorzag ook in trainingen voor vrijwilligers en verspreidde informatie onder de bevolking over hoe te handelen in noodsituaties.

Kom langs, naast de informatieve rondleidingen  hebben we ook gezorgd voor een heerlijke kop erwtensoep of een beker warme chocolademelk

Ontdek meer over de fascinerende geschiedenis van de Koude Oorlog! We kijken ernaar uit u te verwelkomen op zaterdag 6 en zondag 7 januari van 11:00 tot 16:00 uur