no title

Bunkerdag, zaterdag 10 juni 2017

10 juni tussen 10:00 - 17:00

BUNKERDAG 2017

Bunker Weekend en DDR soldaten op bunkercomplex Park Overvoorde.
In het kader van de nationale Bunkerdag aanstaande zondag 10 juni en de reguliere opening op 11 juni is het bunkercomplex op Park Overvoorde dit gehele weekend het toneel voor DDR soldaten uit de Koude Oorlog periode. De re-enactmentgroep DDR NVA zal aanwezig zijn met voertuigen, diverse acts en een authentiek Goulashkanon.

Dit weekend laten ervaren medewerkers u zien wat de verschillende functies van de vele verschillende
bunkers op ons complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook laten we zien laten we zien welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking. Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken van de Bescherming Bevolking opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken,touw en knoopwerk begeleid door pioniers van de Scouting.

In ons nieuw geopende museumgebouw ziet u een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming Bevolking en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast ziet u de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ziet u ook welke gevolgen een kernwapen aanval zou hebben gehad.
Op het buitenterrein kunt u kennismaken met het leven van soldaten uit de voormalige DDR, zij laten u een kijkje nemen in de tijd van de Koude Oorlog. Dit doen zij d.m.v diverse demonstraties en opstellingen waaronder een communicatiewagen. Kinderen mogen proberen hun naam te spellen in het Oost Duitse alfabet. Tevens zal er een origineel Goulashkanon aanwezig zijn.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan 10 of 11 juni naar Bunkercomplex Park Overvoorde

Op 10 juni heeft u alleen toegang indien u in het bezit bent van het zgn Bunkerdag Ticket . Tickets kunnen ook op ons complex nog worden aangeschaft voor € 6 voor volwassenen en € 3 voor kinderen. Deze tickets geven toegang tot alle bunkers die geopend zijn op deze Nationale Bunkerdag. Openingstijden tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Op 11 juni gelden de normale toegansprijzen, zie hiervoor www.museumbeschermingbevolking.nl
Openingstijden tussen 11.00 en 16.00 uur