Commandopost Grou

In Grou (gemeente Leeuwarden) ligt een zeer bijzondere commandopost uit de tijd van de Koude Oorlog. Deze bunker is ingericht met vier commandoposten: Kringcommandopost Bescherming Bevolking (KCBB-Friesland-c), Provinciale Commandopost Bescherming Bevolking (PCBB-Friesland), Gemeentelijk Centrum Civiele Verdediging (GCCV-Leeuwarden) en Provinciaal Centrum Civiele Verdediging (PCCV-Friesland). Bij het maken van de plannen voor de bouw rond 1965 is er voor gekozen op deze locatie een gecombineerde commandopost te bouwen. Dit resulteerde, na een lange periode van voorbereiden, in 1967 tot de officiële ingebruikname van deze unieke commandopost in Grou.

Bezoekadres:
Commandopost Grou
Burstumerdyk 1                                         Zie hier voor kaart en route beschrijving, klik hier >>>
9001 ZC Grou
bewegwijzering-bb-grou-3

Publieksrondleidingen
De data van de publieksrondleidingen/openstellingen zijn te zien onder de optie Evenementen agenda en worden ook aangekondigd in lokale nieuwsbladen en via de sociale media van de MBB. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en vindt plaats onder leiding van een ervaren gids. Tussen 11.00 – 15.30 uur zijn rondleidingen mogelijk. Aanmelding vooraf is niet nodig. De rondleidingen gaan altijd door en zijn niet afhankelijk van het weer.

Kosten publieksrondleidingen/openstellingen:

Bezoek onderdeel Kinderen
4 tot 12jr. p.p.
Volwassenen en
Kinderen >11jr. p.p.
Rondleiding bunker € 2,00 € 4,00

Kortingskaarten en Museumjaarkaart zijn niet van toepassing. Prijzen per 01-01-2017
U kunt tegen betaling, eventueel een kopje koffie/thee of frisdrank bestellen.
Alle betalingen kunnen alleen contant worden afgerekend !

Groepsrondleiding
Een groepsrondleiding kan op afspraak worden gegeven voor groepen tot ongeveer 45 personen. Per gids kunnen maximaal 15 deelnemers mee. De mogelijkheden en samenstelling worden mede bepaald door het aantal gidsen, dat ter beschikking is. Zie de pagina Groepen of neem hiervoor contact op met de coördinator rondleidingen.

Scholen
Voor scholen of bijzondere groepen verzorgen wij ook speciale rondleidingen, al dan niet met een aangepast programma, waardoor een lagere bijdrage in de kosten mogelijk is. Zie de pagina Groepen of neem hiervoor contact op met de locatiemanager.

logo handi 02Beperkte toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking:
– bij entree, 5 traptreden afdalen.
– een 3-tal drempels overbruggen.
– binnen alles gelijkvloers en redelijk ruim.

Huisdieren zijn niet toegestaan. Hulphonden in functie mogen wel mee.